Musikbutiker på internet och mötesplatser

För människor som vet vad de vill ha är internet en perfekt plattform. Butiker som säljer musikinstrument och tillbehör har ofta lägre priser än vanliga fysiska butiker. Generellt ser det ut så, dessutom får man varorna hemskickade direkt till dörren eller till sitt postombud.

Här är ett hett tips på bra musikaffärer på internet

JAM.SE

JAMs musikbutik på internet lanserades redan 1998, långt före många andra aktörer idag. Det finns fyra stycken butiker i deras kedja som man kan hitta i

Stockholm – Roslagsgatan 14
Stockholm – Roslagsgatan 7
Stockholm – Surbrunnsgatan 19
Örebro – Järnvägsgatan 20

På hemsidan som är deras webbutik så hittar man många olika musikinstrument och tillbehör. Allt för din hobby samt på professionell nivå. JAM har ett stort utbud med gitarrmärket Fender. Det finns säkert ett hundratal olika Fender-gitarrer att handla i deras webbutik.

JAM bjuder också på frakten för beställningar över 150 kr om det inte överstiger en vikt på 20 KG.

Kika in i webbutiken http://jam.se

ORDERMUSIC.SE

Detta är en butik med 13 olika fysiska butiker som samarbetar och säljer sina varor på nätet. Drivs först och främst av företaget Uppsala Musikverkstad som står som kontakt på hemsidan. Butikerna som samarbetar är…

Musikcenter, Borlänge
Musiklagret, Borås
Musikcenter, Falun
Andreasson Musik, Göteborg
Halmen Musik, Helsingborg
Bergströms Musik, Hudiksvall
Elmelid Musik, Höör
Sandberg Musik, Malmö
Yamaha Piano Center, Stockholm
Frithiofs Musik, Uddevalla
Uppsala Musikverkstad, Uppsala
Musikcentralen, Växjö

I webbutiken hittar man gitarrer, bas, klaviatur, studioprylar, trummor, PA och ljus, mikrofoner, DJ-utrustning, kablar och kontakter mm.

Frakten kostar från 99 kr för en beställning. Man tillämpar fri frakt på alla beställningar över 1990 kr.

För ett besök hos ordermusic så klickar du bara här http://www.ordermusic.se/default.aspx

Att köpa på internet vs. vanlig butik

Att köpa på internet är förstås billigare och mycket enklare än att åka till butiken. Det finns dock ett par nackdelar med att köpa från internet vi så kallad ehandel. Du får inte den där personliga servicen och kan inte ”klämma och känna” på grejorna. Du måste förlita dig på bilder, beskrivning och eventuella recensioner. När du går in i en vanlig butik träffar du oftast en säljare som låter dig prova instrumentet i fråga. Det blir en annan upplevelse helt enkelt. Vid ett återköp eller reklamation så kan det bli lite krångligt eftersom du måste skicka tillbaka dina varor till butiken.

Men vet du vad du vill ha och kan spara pengar genom att köpa på internet är det helt klart värt det.

Music community

På internet så kan man träffa likasinnade mycket enklare än i det vanliga livet. Det går att knyta kontakter mycket snabbare och man kan starta en diskussion på någon minut.

Vimusiker.se har en väldigt bra hemsida med ett stort forum där användare frågar och diskuterar om olika saker. Det kan vara frågor om olika instrument, hjälp med demomusik osv. Det finns alltid någon som kan ge råd på frågorna som ställs. Det är också helt gratis att ansluta sig dit. Vill man sälja eller köpa instrument finns det en sådan avdelning också. En rolig forumavdelning är den med ”samarbeten”. Vem vet, den där första kontakten där kan vara början på en världssuccé!