Lära dig att spela gitarr på nätet

Även om man har gått ut skolan så är det inte försent att lära sig spela gitarr. Det går att köpa en egen gitarr och en bok. Men att lära sig att spela gitarr på nätet har blivit väldigt populärt på senare år. Det är enkelt att komma igång och man gör det i sitt eget hem. Vi tänkte tipsa om några alternativ som finns idag på nätet, sidor där man kan anmäla sig och gå kurser. Vi kommer också att ta upp ett par gratisalternativ i slutet.

Playalong

Playalong är en internetbaserad tjänst där du kan lära dig att spel gitarr och andra instrument. Det går att ansluta sig till online kurser för trummor, bas, keyboard, saxofon, cello, fiol och sång. Sidan finns tillgänglig på svenska och engelska. Med ett abonnemang hos Playalong så kan du lära sig att spela gitarr och elgitarr i din egen takt. Du får feedback av riktiga musikpedagoger och andra erfarna musiker som kan hjälpa dig att utvecklas som gitarrist. Det kostar 129 kr per månad att ansluta sig till Playalong men då får du väldigt mycket på köpet. Förutom feedback från pedagogerna så finns det möjlighet att lära sig spela kända låter, det finns över 2000 videolektioner som du kan följa. När man börjar får man nya lektioner varje vecka.

Playalong har ingen bindningstid så tycker du att utbildningsformen inte passar dig då är det bara att säga upp abonnemanget. Du kan ta del av kursen via din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Länk: Playalongs hemsida 

Spelskolan

Detta är inte en tjänst som man lär sig genom internet men man kan beställa allt från deras hemsida. I gitarrkursen ingår det melodispel, fingerspel, improvisation, harmonilära plus mycket mer. Hela kursen sträcker sig över 28 stycken kursbrev och 8 CD-skivor. Varje kursbrev kostar 158 kr med frakt. För att avsluta kursen så skickar du bara tillbaka det aktuella kursbrevet.

Länk: Spelskolans hemsida

Utanför internet

Innan vi går över till gratisalternativen så tänkte vi tipsa om kurser.se. Där kan du leta upp gitarrkurser som man håller i vanliga lokaler, i grupp eller enskilt. Besök http://www.kurser.se/kurs/gitarr så kan du hitta gitarrkurser i ditt område.

Spela gitarr helt gratis

Vill man spela gitarr helt gratis så finns det ganska många alternativ. Det är lite mer självständigt och man saknar hjälp och feedback från riktiga lärare. Men det kan vara en bra start för dig som vill testa på.

Gitarrkurser.net – Här finns det nästan allt man kan önska sig. Det finns allt från tips vid gitarrköp till hur man tar ut olika ackord på sin gitarr. Allt material är helt fritt att använda.

Gitarr.org – Gitarr.org är en annan hemsida på internet där man kan lära sig att spela gitarr. Man går igenom allt från början på ett väldigt pedagogiskt sätt. Det finns online kurser för nybörjare samt för personer som har spelat gitarr ett tag och vill lära sig nya stilar mm. Det finns många bra resurser på hemsidan, du kan hitta ackordtabeller, skalor och tabbar.