Köpa instrument till musikskolan

När man börjar komma upp i årskurserna så måste man ibland köpa sina egna instrument. Skolan kan tillhandahålla vissa enklare instrument och hyra ut dem, eller om man får dem utan kostnad. Men när det kommer till t.ex. gitarr eller trummor så måste man gå genom en musikaffär för att skaffa instrumenten. Vart vänder man sig och vad kostar det att hyra instrument till musikskolan?

Köpa i musikaffär

Det första man ska göra är att besöka en musikaffär, en fysisk affär inte en butik på nätet. Du kommer att få väldigt många goda råd från personalen i butiken eftersom de har oftast lång erfarenhet av att sälja instrument till elever inom musikskolan. De kan ge er tips på hur man får ut det mesta för sina pengar. Det finns också speciella musikpaket som butikerna har för nya elever komplett med instrument, tillbehör och läroböcker.

Köpa gitarr

Ett populärt instrument är gitarr. Det väljer många i musikskolan när man har kommit upp i åldern. Det krävs att man kan nå runt halsen på gitarren och därför kan man inte spela det från första början.

Att köpa en gitarr på en musikaffär kostar ungefär 1000- 1200 kr. Ska man ha en lättspelad nybörjargitarr så får man lägga ut ungefär så mycket. Sedan tillkommer det för tillbehör som väska och bok. Man kan räkna med ungefär 1500 kr totalt för ett komplett nybörjarpaket. Vissa butiker har även finansiering av köpet med räntefri avbetalning. Då kan det kosta från 100 kr i månaden.

När ni besöker butiken säg att det är en gitarr för musikskolan, då kan man plocka fram det bästa alternativet för er.

Elgitarr

Efter vanlig, klassisk gitarr så kommer elgitarr. Det brukar vara ett naturligt steg efter ett par terminer med nylonsträngad gitarr. Här kan elgitarrer och tillbehör skjuta lite i pris. Det finns ett större utbud helt enkelt. Det räcker inte att köpa gitarren eftersom den drivs av elmikrofoner så måste man köpa till en förstärkare. Det finns paket med allt i ett som kostar från 1200 kr. Det kan man börja med men vill man köpa dessa var för sig så får man betala ungefär 1200 kr för elgitarren och 1000 kr för en förstärkare.

Köpa trummor

Även trummor är populärt att spela, särskilt på mellanstadiet och högstadiet. Det är dock ett av de dyraste instrumenten och kräver också ganska mycket plats. Trummor låter också ganska mycket så man måste kanske öva på speciella tider om man bor i t.ex. lägenhet.

Trummor kostar betydligt mer än andra instrument. För ett komplett trumset som är bra för nybörjare så kan man räkna med ungefär 5000 kr. Det finns billigare men då saknas många tillbehör som är bra att ha när man ska lära sig att spela. Ta kontakt med din lokala butik när ni ska köpa trumsetet. Köp det inte på internet, gå till musikaffären och rådfråga. Sätt er ner och testa trumsetet, då kan ni se om det är bra att ha. Personalen hjälper er säkert med att ta fram det bästa alternativet.

Det finns även en möjlighet att köpa med räntefri avbetalning.