Blicka tillbaka till den ljuva discotiden

Det är många som instämmer när man säger att det var bättre förr. De som älskade disco är nog villiga att hålla med. Discon kommer alltid vara förknippat med 1970-talet i USA där det nådde sin absoluta höjdpunkt och senare blev en kultur som många idag fortfarande lever efter.

I med att disco blev en sådan hit (ursäkta ordvitsen) så var det inte konstigt att det är ett återkommande tema i alla möjliga tillställningar. Vare sig du ska på en temakväll eller födelsedagsfest så kan du räkna med att minst en gång i ditt liv klä ut dig till discokung/discodrottning. Och om vi ska vara ärliga så är det något alla vill klä ut sig till minst en gång i livet. För vem vill inte klä ut sig i glittrande kläder (och förhoppningsvis åka på gammaldags rullskor)? Även om vi blickar ut till olika sidor om spel kan vi se att flertalet har massvis med disco-relaterade spelautomater som går på samma linje, till exempel de svenska spelutvecklarna NetEnt.

En trendsättare

En av de första spelautomaterna som tog efter detta temat var Disco Slot. Denna simpla spelautomat inkluderade ingredienser som har en stark koppling till disco, till exempel är bakgrunden ett dansgolv och själva spelmaskinen är upplyst i diverse neonfärger.

Tillverkarna bakom spelautomaten GameScale utvecklade detta spel efter en väldigt simpel modell. Disco Slot erbjuder 3 hjul med endast 3 vinstlinjer.

Inget att bli exalterad över

Disco Slot är ganska föråldrat då tekniken har skenat iväg på många sätt och vis. Det finns inga bonusfunktioner som bonusrunda eller free spins. Men de är generösa nog att ge dig en liten vinst när du landar några av symbolerna på en aktiv vinstlinje, även om det bara ses som ett komplement. Däremot måste du få alla matchande symboler och istället för att visa hur mycket du faktiskt vinner så kommer en multiplikationstabell upp. Detta gör att den högsta vinsten (när du landar 3 gitarrer på 3e hjulet) är 800x din totala insats. Kombinera detta med att du kan välja ditt myntvärde där 0.1 är de lägsta och 5 är det högsta.

Finns bättre spelautomater med discotema

Även om det kanske var här allting startade så har tekniken som sagt utvecklats brutalt. Detta gör att det finns så många andra spelautomater med discotema som innehåller massvis med specialfunktioner, bättre låtar och finare grafik. Blickar vi mot de större spelutvecklarna NetEnt (som även är svenska) så har de ett väldigt populärt discospel som heter Disco Spin Slot. Dessa spelautomaterna går varma och av en väldigt bra anledning: de har ett välgrundat tema med ett väldigt anpassningsbart upplägg.

Summering

Med tanke på att detta spelet inte har mycket att komma med när det finns många andra spelautomater som erbjuder roligare funktioner så är det ändå kul att se var allting kom ifrån. Många stora spelsidor har inte ens kvar Disco Slot i sitt sortiment, men om du får chansen så ta den.

gamescale disco slot

Updated: July 27, 2018 — 1:57 pm