Fan vad bra Jakob!

Jakob Karlberg är killen bakom den stora sommarplågan Fan vad bra som spelas intensivt på olika radiokanaler runt om i Sverige. Så vem är denna 20-åriga kille? Han kommer från början kfrån Alingsås men bor sedan två år i Stockolm. Musiken har varit närvarande i hans liv ända sedan han som sjuåring började med trummor, vid tio års ålder går han sedan över till gitarr. 2011 släppte han en Rockabilly- platta med bandet Sixten and the cupcakes samma år gick han också ända till slutaudition på talangprogrammet Idol. Stora genombrottet kom bara för några månader sedan då han upptäcktes av Sonys talangscout Petter Eriksson som hade sett Jakobs klipp på Youtube tå han tolkar Aviciis låten Wake me up.

https://www.youtube.com/watch?v=kGsTpmFRrTg

Sedan har allt gått fort för den musikaliske 20-åringen från Alingsås. Han skrev skivkontrakt med Sony records och fick sin jättehit Fan vad bra. Låten är på väg att sälja guld och ligger sedan en tid på p3s A-lista vilket innebär att låten spelas minst två ggr om dagen. Framtiden ser ljus ut för Jakob som sedan unga år drömt om att bli artist, extra kärlek hyser han för svensk pop som Gyllene tider och Ted Gärdestad. I tisdags 14/7 så var han med i SVTs omåttligt populära program Allsång på skansen där han gjorde ett bejublat framträdande framför en stor Skansenpublik och för miljoner hemma i TV-sofforna. Han säger själv att det gått otroligt fort och att han njuter av framgångarna. Lite extra kuriosa om Jakob är att han gått i samma klass som Moa Lignell som hade hiten When i held ya och också medverkade i idol.

Vad som väntar Jakob i framtiden kan vi bara gissa men vi gissar på fortsatta framgångar och en ny stjärna på den svenska pophimlen.

https://www.youtube.com/watch?v=cqwO3wKd26M

Updated: July 16, 2015 — 3:18 pm