Ska du välja nyare Google Music eller välkända Spotify

Här är det inte lätt att välja. Spotify och Google Music är två jättar inom musikens streaming service, och bidrar med 100 tals miljoner till världens musik organisationer. Det finns dock i några skillnader vi ska kika på längre ned i denna artikel.

Vad som också bör nämnas är att inom den senaste tiden så har efterfrågan på streamingtjänster inom musik avtagit, vilket Spotify och andra mindre tjänster fått känna av. Detta har enligt statistiken dock inte påverkat Google Music, vilka fortsätter sin verksamhet med ökad efterfrågan. Kanske är det som vanligt att det inarbetade namnet Google har blivit så inplanterat i våra hjärnor så vi idag väljer detta med automatik, eller kanske är det så att de verkligen har en bättre tjänst att erbjuda sina abonnenter.

Så är det att använda Google Music och Spotify

Vare sig du använder Google Music eller Spotify så kan du använda deras tjänster i alla enheter, från dator till mobiltelefon. Ljudkvaliteten som levereras är också likvärdig, och tillfredsställer alla som inte är ute efter studiokvalitet.

Tidigare så hade Spotify ett klart övertag på marknaden gällande både urval, och funktion. Detta har dock Google Music lyckats att vända på under bara en period av sex månader. Idag är det Google Music som står för det största urvalet, och i och med att Google som koncern kan erbjuda så många andra tjänster som gör din upplevelse av dator och mobiltjänster komplett så har de fortsatt att öka sin ström av abonnenter när andra förlorar.

I övrigt så finns det en del olika funktioner i de två musiktjänsternas programvara och applikationer, vilket gör att detta bör tas en bra titt på innan val av musiktjänst då du som kund vill ha en tjänst som passar dig och är enkel att använda.

Updated: January 29, 2015 — 8:13 am