15 miljoner betalar för Spotify

Att Spotify skulle ha problem med konkurrerande musiktjänster på nätet verkar vara en utsago som saknar faktamässig grund. Detta baserar vi på den artikel som skrevs publicerades på svt.se den 13:e januari. Trots att flera onlinetjänster för streaming av musik skapas hela tiden, så har Spotify tydligen klart sig mycket bra i konkurrensen.

Spotify har ökat antalet betalande användare med 50 procent

Sedan långt tillbaka har det varit känt att det siats om när Spotify ska börsintroduceras. Nu har informationen kommit om att den svenskägda musiktjänsten Spotify i slutet av förra året kom upp till hela 60 miljoner användare, och av dessa är 15 miljoner betalande prenumeranter av denna tjänst. Resultatet påvisar att Spotify ökat sitt antal betalande prenumeranter med så mycket som 50 procent sedan maj förra året.

Detta får ryktet om en börsintroduktion att åter få luft under vingarna. I alla fall om vi får lita på den årligen återkommande listan från Forbes, som denna gång har listat Spotify som ett av de tolv mest troliga teknikföretag att börsintroduceras under 2015. Spotify har gått som en raket sedan starten 2008, och beräknas idag som företag ha ett värde av 10 miljarder kronor.

Det kan vara något att tänka på för alla investerare, och aktieportföljer runt om i världen som förmodligen ivrigt väntar på detta svenska kometföretags börsintroduktion. Ett företag som hela tiden utvecklas, och ligger i toppen av det teknologiska och användarvänliga programmet är något som en aktieägare inte kan borste från.

Andra musiktjänster på gång att spridas över världen.

Spotify är idag en musiktjänst som kan användas i hela världen, och är idag en av de största. Flera musiktjänster är dock på väg att spridas. Ett exempel är Aspiros Tidal, som är en stor musiktjänst i USA, Kanada och Storbritannien, vilka nu lanserar sin musik tjänst i ytterligare fem länder. Sedan har vi Google Music som ständigt utvecklar sin tjänst.

Hur det kommer att se ut i framtiden är svårt att säga, men ser vi till de nya resultat som Spotify spottar ut så ser det just nu mycket bra ut för vår svenska musikjätte.

Updated: January 29, 2015 — 8:13 am