Talangvinnaren och svenska megasuccén Zara Larsson

Zara Larsson, en helt vanlig pingla född i vår vackra huvudstad, Stockholm, numera bosatt i Enskede. Även om Zara Larsson har en gedigen utbildning från Kungliga Svenska Balettskolan och Kulturama samt att hon tidigare medverkat tillsammans med artister som Frida Sandén, Amy Diamond och Molly med flera, så var det först när hon vann Talang 2008 som vi fick upp ögonen för denna fantastiska sångerska.

Innan detta hade Zara Larsson varit hunnit vara med som gästartist på Popkorn 2008-turnén och kommit tvåa i talangtävlingen Stjärnskott året innan. Nu är Zara Larsson vår nya stjärna på den alltid, både nationella och internationella, kraftigt lysande Svenska artisthimlen.

Zara Larsson´s vinst i TV4´s Talang 2008 och resten av resan

År 2008 i artisttävlingen Talang slog Zara Larsson igenom, och klev in i våra Svenska musikhjärtan med en otrolig cover av Celine Dion´s ”My Heart Will Go On” efter att ha tagit sig till denna final med två covers av Whitney Houston.
Detta genombrott till trots, så dröjde det enda till 2013 innan hennes debut EP kom, ”Introducing”, där hon introducerar sig själv och sitt register på ett formidabelt sätt. Redan vid första släppet så tog det bara fram till Juli samma år innan både albumet ”Introducing” samt hennes singel ”Uncover” nådde försäljningsnivån för trippel platinum i samarbete med välkända Universal Music som utgivare.

Efter det så har Zara Larsson släppt ytterligare två singlar vid namn ”Carry You Home” och ”Rooftop”, som finns med på hennes nysläppta album ”1”. Med sitt nysläppta album på engelska, så kommer skivsläpp även att ske internationellt genom den stora artistmarknaden USA.

Om nu Zara Larsson lyckats lika bra av blidka den nya internationella marknaden, så kommer hon med all säkerhet att bli vår nya stora export i musikbranschen .

Updated: October 16, 2014 — 8:17 am